Poorten en afsluitingen Vlaams-Brabant

Steenkorven Vlaams-Brabant

Steenkorven

 

Steenkorven of schanskorven hebben een zeer natuurlijke uitstraling. Ze worden ook gebruikt voor het creëren van een geluidswerende muur en om bodemerosie tegen te gaan. Dergelijke steenkorven worden steeds meer in de moderne tuinontwerpen gebruikt.

 

Steenkorven zijn zeer veelzijdig en eenvoudig aan te passen naar gewenste afmeting. Het zijn flexibele metaal gazen roosters die in elkaar worden gehaakt en vastgebonden om de hoeken, monteren gaat dus eigenlijk gemakkelijk. Daarna wordt dit frame opgevuld met stenen, keien, cocos, houtsnippers, glas en dergelijke.

Verwerk in de steenkorf gerust tuinverlichting, een brievenbus of reclameborden,

Het is een andere manier om een attractief element toe te passen in je (voor)tuin.

 

De steenkorven zijn volbad verzinkt wat dan ook een lange levensduur garandeert, er is ook mogelijk om ze te laten coaten in een ral kleur zodat ze een geheel vormen met uw poort, afsluiting en woning. De kwaliteit in zowel producten als service stellen we voorop.

Contacteer ons snel voor een offerte!

Voorbeeld prijs afmeting : 2m00 x 1m50 x 0m50 5mm wanddikte, volbad verzinkt in bouwpakket, zonder vulling : 330,00 euro inclusief BTW, afgehaald in ons magazijn te Rotselaar.

Bladkorven – bladcontainers

 

Omwille van het grote succes bij de bevolking, plaatsen steeds meer gemeente- en stadsbesturen onze bladkorven.

 

De bladkorven hebben een ruim toepassingsgebied: bladerverzameling in woonwijken in de herfst, bloemafval na allerzielen op kerkhoven, afvalkorven op markten, braderieën en festivals, gevuld met stro als vorstbescherming voor tropische bomen, compostbakken, …

 

Het bijenkorfontwerp zorgt voor een minimale opslagruimte.
Hopen bladeren zullen vallen op wegen, bermen, fiets- en voetpaden. Al deze gemeentelijke straat- en parkbomen maken dat het rustig en aangenaam wonen is in uw stad of gemeente, men mag er echt fier op zijn. De keerzijde van de medaille is echter een pak bladafval dat door sommige bewoners erg hinderlijk wordt gevonden en zeer gevaarlijk kan zijn voor de automobilisten (slipgevaar), fietsers en voetgangers, wanneer bij nat wegdak de bladeren blijven liggen.

 

Om de overlast te beperken en de veiligheid van de weggebruikers te kunnen verzekeren, kunt u als gemeente- of stadsbestuur de bewoners helpen met het verzamelen van de afgevallen bladeren. De bewoners zullen u dankbaar zijn wanneer er bladcontainers in hun buurt geplaatst worden, zodat zij de afgevallen bladeren hierin kunnen verzamelen. Deze containers kunnen nadien gebruikt worden als compostsilo, kunnen op de kerkhoven geplaatst worden voor het verzamelen van verwelkte bloemen, op jaarmarkten, braderie, festivals en op diverse feestactiviteiten voor het verzamelen van afval, papier, opslag, strooizout, potzand enz. Zeer veel steden en gemeentebesturen hebben in de voorbije jaren deze bladcontainers geplaatst. De vraag van de buurtbewoners wordt in deze steden en gemeenten steeds groter.

 

Het ledigen van de bladcontainers zonder tussenpaneel kan gebeuren door de container aan één kant te openen. Deze bladcontainers kunnen vergroot worden met een tussenpaneel. De containers, op deze manier opgesteld, kunnen zonder extra handelingen op een eenvoudige manier door een grijper of zuigmachine geledigd worden. Deze manier van ledigen is zeer handig en zal zeer weinig tijd in beslag nemen.

 

 

Indien u als gemeente- of stadsbestuur nog niet overtuigd bent, kunnen wij u op aanvraag een referentielijst bezorgen.

Contacteer ons!

 

De bladcontainers zijn vervaardigd uit verzinkte draad, zeshoekig, maas 75*30 mm, diam 3.5 mm, bestaande uit 2 delen. Deze wordt door middel van bijgeleverde staven en grondpennen geplaatst.