Poorten en afsluitingen Vlaams-Brabant

Draadafsluiting Vlaams-Brabant

Draadafsluiting of gaasdraad

 

Gaasdraad of tennisdraad is een goede en budgetvriendelijke optie voor afsluitingen voor particulieren en industrie. Dikwijls voldoet de draadafsluiting aan de noden van beveiliging.

 

Zwarte draadafsluiting kan verkregen worden in de hoogtes 100, 125, 150, 180 en 200 cm.

Groene draadafsluiting kan verkregen worden in de hoogtes 100, 125, 150, 180, 200, 250 en 300 cm.

 

Draadafsluiting wordt geplaatst met palen doormeter 48 mm of 60 mm. Wij raden aan de palen steeds in beton geplaatst te hebben en te kiezen voor diameter 60 vanaf een hoogte van 180 cm. Zo kan u later zonder zorgen klimop, kunsthagen, heidematten of zichtdoeken aan uw afsluitingen bevestigen.

 

Draadafsluiting wordt dikwijls geplaatst met bovenbuis van doormeter 42 mm. Dit heeft meerdere voordelen. Het geeft de afsluiting meer stevigheid omdat het geheel door middel van spandraden wordt opgetrokken. Het voorkomt het doorzakken van de draad, dit is zeker van belang wanneer er geopteerd wordt klimop of andere zichtremmers zoals kunsthagen of heidematten aan de draad te bevestigen. En het voorkomt dat de hoekpalen naar binnen worden getrokken door het gewicht van de afsluiting.

 

Bij woonpercelen is het dikwijls mooier om trachten de bovenbuizen waterpas te plaatsen (afhankelijk van de mogelijkheden van het terrein). Hierdoor zullen de horizontale lijnen van de woning (dak, vensters, deuren en poorten) parallel lopen met de horizontale lijn van de bovenbuis.

 

Voor grotere percelen is dikwijls een draadhoogte van 200 cm aangewezen, voor kleinere percelen (verkavelingen) is het vaak beter esthetisch te opteren voor een draadhoogte van 180 cm. Beiden geven hetzelfde niveau van veiligheid en privacy. Controleer ook even de geldende bouwvoorschriften voor uw buurt.
Er wordt eerder niet gekozen voor een bovenbuis als het terrein sterk varieert in hoogte, en de bovenbuis een onesthetisch zicht zou opleveren. Of wanneer de afsluiting geplaatst wordt aangrenzend aan weides of natuurgebieden en je een overgang tracht te maken die visueel zo weinig mogelijk opvalt. In dit geval is het raadzaam de optie te onderzoeken van kastanjehout of schapendraad/weidedraad die geplaatst wordt met houten tussenpalen. Schapendraad (verzinkt) -heeft de kleinste visuele impact in natuurlijke omgevingen.

 

Gaasdraad kan geplaatst worden met betonplaten (200 x 40 cm) of PVC platen (200 x 30 cm) onderaan de afsluiting. In veel gevallen zal het echter goedkoper en efficiënter blijken om een draad zonder betonplaat te zetten en de tuin van schors of andere grondbedekking te voorzien.

 

3d-panelen

3d-panelen of geplooide panelen zijn staalmatten met horizontale en vertikale staaldraden van 5,5 mm. Mazen zijn v x h: 200 x 50 mm. 3d panelen worden gelakt in de kleuren groen (RAL 6005) of zwart (ral 9005).
Geplooide panelen zijn een goede optie voor particulier of industrie.
Geplooide panelen of 3d-panelen zijn sterker dan gaasdraad. Terwijl gaasdraad kan overgeknipt worden door een gewone kniptang, vereist een geplooid paneel een betonschaar of slijpschijf om overgeknipt/open geslepen te worden.

 

Voor een particulier is deze optie interessant als ze:

  •  honden hebben waarvan geweten is dat ze in de draad willen bijten om uit te breken
  • als ze willen opteren voor een zichtbreker die ingeschoven kan worden in de
    geplooide panelen. 

Er zijn verschillende opties waarbij kunststof-latjes of houten latjes in de plooiingen worden ingeschoven als zichtbedekking.
Voor industrie of gemeentes is deze optie interessant als ze een stevigere draadafsluiting willen hebben met een hogere bestendigheid.

 

Kastanjehout

 

Een draadafsluiting met kastanjehout is een goede keuze in natuurlijke omgevingen zoals bossen, natuurgebieden, recreatiedomeinen, dierenafsluitingen, …

Een afsluiting in kastanje-latjes is vaak ook eenvoudiger te plaatsen op terreinen met grote hellingsverschillen.

De kastanjeafsluiting is gemaakt van gespleten hout van de tamme kastanje. Kastanje bevat veel looizuur waardoor kastanje een goede weerstand heeft tegen vocht en schimmels.

Kastanjeafsluiting is beschikbaar met een latafstand van 4/5 cm of met een latafstand van 7/8 cm. De kastanje-afsluiting is beschikbaar in rollen van (hxl) :

  • 100 x 1000 cm
  • 120 x 1000 cm 
  • 150 x 500 cm
  •  175 x 500 cm 

Kastanje palen (doormeter 8 à 10 cm) zijn beschikbaar in lengtes van 160 of 200 cm. Hogere afsluitingen worden geplaatst met gefreesde weidepalen.

 

Houten panelen/wanden

 

Voor een natuurlijke afsluiting die U ook onmiddellijk de nodige privacy bezorgd kan U kiezen uit houten panelen of uit massiefschermen: houten beplanking met tand en groef die opgebouwd worden om een houten muur te creëren.
Massiefschermen (tot hoogte 180 cm) worden opgebouwd door planken met tand en groef te plaatsen in palen voorzien van een gleuf te schuiven. Mogelijke houtsoorten geïmpregneerde Rode Noorse den of hardhout klasse I. Afmetingen van de planken dikte x hoogte : 21 x 120 mm, lengtes verkrijgbaar 145, 175 , 205, 235 cm. Planken zijn gemakkelijk op maat te verzagen. Deze planken worden gebruikt in combinatie met gleufpalen (eindpalen of hoekpalen) van 9 cm x 9 xm.
Voor houten schermen (vele mogelijke modellen),

houten bloembakken, houten pergola’s, houten tuinbanken, houten speeltuigen, houten tuinborders, houten zandbakken, houten hondenhokken, wilgenschermen, rietschermen, houten carports en houten tuinhuisjes en Bangkirai terrasvloeren verwijzen we naar de volgende brochure.

 

Bos/weide-afsluiting

 

Bos/weideafsluiting wordt toegepast in bossen, natuurgebieden, dierenparken, weides, langs autosnelwegen en treinsporen, …
Ook voor tuinen kan dit een interessante optie zijn, als de tuin grenst aan een bos of weides met een mooi natuurlijk uitzicht. Schapendraad wordt geplaatst met houten palen en samen zullen ze zorgen voor een minimale visuele impact.
De weideafsluiting of schapendraad is een budgetvriendelike oplossing voor het afsluiten van grotere terreinen in een natuurlijke omgeving. De schapendraad is beschikbaar in hoogtes van 100, 120, 150 en 200 cm.

 

Sportvelden/speelterreinen

 

Voor afsluitingen voor sportterreinen en speelterreinen, voetbalvangnetten, sportnetten, zichtdoeken,… kan U contact met ons opnemen om uw wensen verder te bespreken.

Contacteer ons snel voor een offerte!